Este un comportament normal și sănătos să adaptezi modul în care te comporți în interiorul diferitelor grupuri sociale. Dar dacă sentimentul valorii tale depinde în întregime de opiniile altora, predai controlul asupra stării tale de bine altor oameni.

O modalitate prin care poți liniști această presiune socială este să obții o claritate asupra propriilor valori.

Încearcă să petreci ceva timp răspunzând la câteva întrebări ca acestea, pentru a începe să îți creezi o idee despre ceea ce contează pentru tine din interior spre exterior:

  • Ce fel de persoană vrei să fii?
  • Cum vrei să contribui la familia ta, la comunitate și la lume?
  • Când vin vremuri grele, cum vrei să abordezi problemele? Ce atitudine ai putea lua care să te facă mândru/ă?
  • Care sunt aspectele vieții tale care contează cel mai mult pentru tine? Cum vrei să apari în acele domenii ale vieții tale?

Răspunsurile la aceste întrebări pot fi un instrument puternic pentru a ne ajuta să ne formăm o atitudine mai pozitivă față de noi înșine. A fi buni cu noi înșine și a ne înțelege propriile sentimente și motivații ne poate ajuta să găsim curajul și puterea de a face schimbări în viața noastră.

Putem începe să identificăm gândurile care ne rețin în a face schimbări și să facem un efort conștient pentru a le înlocui cu altele mai pozitive. Făcând efortul de a rămâne conectat la propriul nostru adevăr ne poate crea un spațiu în care să ne recunoaștem adevăratul potențial și să luăm măsuri.

Subiect: Îmbunătățirea de sine

Acțiunea este esențială pentru creștere și auto-îmbunătățire. Odată ce începem să ne ascultăm vocea interioară, putem găsi curajul și puterea de a face schimbări semnificative în viața noastră.

Simplul act de a ne reformula gândurile de la negative la pozitive poate avea un efect profund asupra vieții noastre.

Îmbrățișând puterea gândirii pozitive, putem dezvolta o mentalitate de creștere care ne permite să ne adaptăm mai bine la mediul nostru și să ne îmbunătățim șansele de împlinire personală. Ne putem deschide către noi posibilități și oportunități care poate nu ne-au fost vizibile inainte. O modalitate de a ne adapta la gândurile bune și de a dezvolta o mentalitate de creștere este să fim conștienți de vorbirea noastră interioară. Putem deveni conștienți de cuvintele și expresiile pe care le folosim pentru a vorbi singuri în capul nostru și putem începe să înlocuim cuvintele și expresiile negative cu altele mai pozitive. Făcând acest lucru, putem crea un mediu în noi înșine care încurajează gânduri noi și mai bune.

Adaptarea la gândurile bune este un proces care necesită timp, dar este o parte esențială a creșterii personale.

Putem începe prin a ne recunoaște propriile modele de gânduri negative și a le înlocui în mod conștient cu gânduri pozitive.

Practicarea recunoștinței și concentrarea asupra aspectelor pozitive din viața noastră s-a dovedit a fi o modalitate eficientă de a ne schimba gândirea.