Explorarea neurodiversităţii în educaţie
Servicii
Servicii
Nu există „rețeta perfectă” pentru a trata tulburările cognitive. Planificarea unei intervenții terapeutice eficace necesită o evaluare atentă a cauzelor deficienței, a caracteristicilor acesteia și a situației pacientului – inclusiv a altor afecțiuni de sănătate. În general, terapiile care nu implică utilizarea medicamentelor vizează reducerea deficienței și/sau încetinirea declinului în continuare.
Antrenamentele Neurofeedback oferă rezultate pozitive pentru o serie de tulburări cognitive în reabilitarea funcției cognitive după un eveniment neurologic advers (cum ar fi accident vascular cerebral sau leziuni cerebrale) sau ca parte a planului terapeutic de tratare a unei tulburări de neurodezvoltare fi:
SERVICII ȘI PROGRAME pentru
Copii
Copii
Intrarea la școală poate fi o experiență interesantă, dar descurajantă pentru mulți copii. Este firesc să simți o oarecare anxietate atunci când faci tranziția către un mediu nou și cunoști oameni noi. Este important să ne amintim că aceste sentimente sunt normale și că există modalități de a face față anxietății.
A învăța să-și exprime sentimentele, să stabilească obiective realiste și să dezvolte motivația interioară poate fi cheia pentru a facilita tranziția către școală. De asemenea, consilierea poate ajuta copiii să învețe să gândească mai pozitiv și să identifice valori comune care pot face experiența școlară mai plăcută.
Cu îndrumare și sprijin, elevii pot începe să-și recunoască propriile procese mentale și să se gândească la cum să preia un control mai bun asupra gândirii lor pentru a se simți mai încrezători în potențialul propriu.
Pe măsură ce copiii intră la școală, se pot simți copleșiți de sentimentul de nefamiliaritate, de anxietate socială și de presiunea de a face bine. Poate fi o perioadă dificilă atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Consilierea educațională poate fi o modalitate excelentă de a ajuta elevii să facă față acestor provocări. Prin consiliere, elevii sunt capabili să-și înțeleagă mai bine motivațiile interioare și să privească învățarea lor în moduri noi.
Școala este un loc care oferă nu numai educație, ci este și un spațiu pentru a învăța și a crește. Pentru mulți copii, poate fi o perioadă provocatoare, plină de persoane nefamiliare și experiențe noi. Anxietatea socială și școlară poate apărea din această cauză și poate fi o piedică în calea succesului academic.
Prin consiliere vă pot ajuta sa identificați valorile personale ale familiei cu privire la educație, dar și găsirea valorilor comune PĂRINȚI – COPIL. Este important să abordăm subiecte din timp pentru a asigura o experiență pozitivă în școală.
Cu ajutorul consilierii, copiii pot face față provocărilor școlii cu un optimism calm.
SERVICII ȘI PROGRAME pentru
Adolescenți
Adolescenți
Este important să ne amintim că învățarea este un proces și o călătorie, nu o cursă. Făcându-ne timp pentru a ne explora motivațiile interioare și a ne gândi profund la obiectivele și valorile noastre, ne poate ajuta să depășim diversele provocări și astfel să identificăm valori comune care ne pot uni cu semenii noștri și să creem un mediu social favorabil.
Consilierea educațională oferă multe beneficii, cum ar fi ajutarea elevilor să gestioneze stresul, să reducă gândurile negative și să se concentreze pe punctele lor forte. Prin consiliere, elevii pot învăța cum să-și echilibreze viața școlară și cea socială și cum să gestioneze eficient timpul și resursele. Mai mult, îi poate ajuta să-și identifice interesele pentru a-și atinge potențialul maxim. Învățând cum să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, ei pot deveni persoane mai independente și mai mature.
Consilierea îi poate ajuta, de asemenea, să dezvolte strategii pentru a-și gestiona emoțiile și pentru a identifica abilități pozitive de coping pentru a face față stresului. Ajutându-i pe copii să învețe cum să-și asume educația și să privească școala ca pe o oportunitate de creștere și explorare, consilierea poate oferi o bază solidă pentru succes.
În plus, părinții pot beneficia de consiliere, deoarece le poate oferi instrumentele pentru a-și sprijini copiii și a-i ajuta să găsească sens în procesul educațional.
Consilierea școlară și educațională poate fi o modalitate excelentă de a aborda problema epuizării academice. Consilierii sunt instruiți pentru a ajuta la identificarea cauzelor care stau la baza epuizării și a lucra cu elevul pentru a dezvolta strategii pentru gestionarea stresului și îmbunătățirea performanței academice.
Discutarea problemelor și elaborarea unui plan de acțiune îi poate ajuta pe elevi să se simtă mai în control asupra vieții lor academice și mai motivați.
Consilierea școlară și educațională poate ajuta copiii să găsească motivația interioară și bucuria de a învăța, precum și instrumente pentru a-și gestiona emoțiile.
Sunt aici pentru a oferi un mediu sigur și încurajator pentru explorat infinite posibilități în realizarea viselor copilului tău!
BENEFICIILE ȘI EFICIENȚA
Neurofeedback
Neurofeedback
Neurofeedback-ul este o metodă non-invazivă care poate ajuta copiii să depășească obstacolele care împiedică dezvoltarea lor armonioasă, ca urmare, le putem asigura o creștere sănătoasă.
Lumea exterioară poate fi dificil de navigat pentru unii copii. Multe dificultăți sunt prezente în timpul călătoriei lor prin primii ani de viață. De la fascinația față de lumea din jurul lor, inclusiv propriile emoții și senzații, până la stresul asociat cu intrarea în grădiniță sau școală. De asemenea, să nu uităm de presiunea începerii grădiniței sau înscrierii la școală. În ciuda obstacolelor prezente în fiecare etapă, gradul de dificultate în adaptare variază de la copil la copil. Depășirea acestor dificultăți poate fi catalizatorul dezvoltării unui adult încrezător și matur. Pentru unii copii, procesele lor mentale și emoțiile au un efect mai mare asupra dezvoltării lor. Această componentă este problematică deoarece împiedică adaptarea și extinderea potențialului personal. Când se întâmplă acest lucru, este necesară o intervenție blândă și înțelegătoare.
Consilierea trebuie efectuată cu tact și sensibilitate și, uneori, fără a pune întrebări direct. Terapia de neurofeedback pentru copii este răspunsul, eventual în combinație cu alte practici sau singură sub îndrumare și consiliere.
Este o metodă de antrenament a creierului care poate fi folosită singură sau în combinație cu alte abordări, cum ar fi consilierea educațională sau vocațională sau terapii psihologice.
Este important să găsim o modalitate de a depăși dificultățile întâmpinate de copii, utilizând tehnologia și resursele necesare.
Este cea mai modernă metodă de antrenare a creierului, de corectare a modelelor de învățare, o metodă relaxantă și chiar captivantă pentru copii pentru că este interactivă. Creează în timp ce se joacă și nu simt povara unei terapii.
Neurofeedback-ul este renumit pentru rata sa rapidă de succes în dezvoltarea de noi modele mai sănătoase în creier. Ca urmare, atunci când copilul tău are probleme de concentrare sau de a participa în timpul unui test la școală, neurofeedback-ul nu numai că tratează simptomele, ci antrenează creierul și oferă rezultate garantate și pe termen lung. Cu neurofeedback, abordezi direct cauza.
În curând
Logopedie
Logopedie
Fiecare acțiune pe care o întreprindem, de la banal la complex, este orchestrată de creier – inclusiv vorbirea. Pentru cei mai mulți dintre noi, vorbirea pare a fi un proces inconștient, automat, care nu necesită gândire conștientă. Creierul trimite o serie de semnale diferitelor organe și structuri ale corpului nostru pentru a scoate sunetele adecvate – instrucțiuni despre cum și când să ne mișcăm pentru a produce o vorbire clară. Oamenii de toate vârstele, de la copii mici la adulți, se pot confrunta cu probleme de comunicare și limbaj. Din fericire, aceste dificultăți pot fi rezolvate prin participarea la o ședință cu un logoped.
Terapia logopedică este concepută special pentru a îmbunătăți înțelegerea și exprimarea limbajului de către copil, precum și abilitățile de comunicare verbală și non-verbală.
Cele două componente cheie ale terapiei sunt:
• Coordonează organele orale pentru a produce vorbirea, rezultând fraze sau propoziții clare și fluente (legate de modularea pronunției, fluență și volum).
• Înțelegeți și transmiteți limbajul (inclusiv scris, imagini, modele de limbaj corporal și sisteme alternative de comunicare, cum ar fi rețelele sociale, computerele și smartphone-urile).