Știați că

Vă puteți antrena creierul?

Vă puteți antrena creierul?

Creierul nostru deține o putere incredibilă care poate afecta pozitiv sau negativ multe aspecte ale vieții noastre. Folosind o metodă specifică, ne putem îmbunătăți starea de spirit, abilitățile cognitive și calitatea somnului. În plus, această tehnică ne poate ajuta să ne recăpătăm echilibrul și chiar să încetinim efectele îmbătrânirii asupra creierului nostru.
Este uimitor să ne gândim la potențialul pe care îl deține creierul nostru și la impactul pozitiv pe care îl poate avea un pic de antrenament.
ADHD/ADD și afecțiuni precum bâlbâiala, menopauza și migrenele sunt doar câteva dintre problemele mai particulare care pot beneficia de pe urma exercițiilor cognitive. Dar antrenamentul creierului oferă o serie de avantaje pentru toată lumea, indiferent de simptomele lor. Anxietatea, depresia, paraplegia, sindromul Tourette (ticurile), autismul, insomnia și sindromul premenstrual sunt printre celelalte domenii în care stimularea cognitivă poate fi de mare beneficiu.

Întrebări frecvente

Curiozități și răspunsuri

Prin valorificarea tehnologiei neurologice pentru a detecta modele și nereguli în creier, neuroterapia sau biofeedback-ul EEG, denumit și neurofeedback, este capabil să îmbunătățească funcția creierului. Folosind o varietate de sunete și imagini, tehnologia poate îmbunătăți sincronizarea și poate activa modele în creier.

Neurofeedback-ul nu se limitează la restabilirea funcționalității unei anumite funcții cognitive, ci în schimb promovează revenirea la un model optim în timp, oferind creierului șansa de a reveni la o stare sănătoasă. De-a lungul timpului, acest proces de localizare și corectare a tiparelor defecte poate ajuta la ameliorarea tulburărilor asociate cu diverse tulburări, ceea ce duce la ameliorarea durerii fără medicamente sau substanțe chimice. Neurofeedback-ul nu este nou, a fost folosit de zeci de ani pentru a ajuta persoanele cu o varietate de tulburări și afecțiuni și continuă să evolueze și să se îmbunătățească.

Capacitatea creierului de a învăța și de a se corecta. Ca urmare, activitatea electrică a creierului este înregistrată (prin atașarea a 3-4 electrozi la cap, această activitate poate fi citită) și prezentată aceluiași creier, prin stimuli audio, video și tactili, pentru a o corecta. Creierul își „înțelege” propria activitate și o reglează.

Rezultatul: Un creier care este atât echilibrat, cât și într-o stare de claritate, calm și relaxare.

Nu. Cercetările medicale pe acest subiect au fost efectuate de peste 60 de ani, iar neurofeedback-ul a fost folosit pentru prima dată în practica clinică în anii 1980. Cu toate acestea, recent, mecanismul prin care induce modificări în creier a fost explicat prin descoperirea neuroplasticității (capacitatea creierului de a se modifica). După recunoașterea acestui principiu fundamental ca fiind important și esențial, tehnologiile bazate pe el au fost explicate și recunoscute ca având o bază științifică.

Neurofeedback-ul este folosit pentru a restabili creierul la un model sănătos și pentru clienții care suferă de anxietate, depresie, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), tulburare de deficit de atenție (ADD), tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), accident vascular cerebral, tinitus și multe altele. ameliorarea pierderilor de memorie, insomniei și multe altele. Pe lângă aceste tulburări, neurofeedback-ul este acum recunoscut ca un tratament pentru leziunile cerebrale (inclusiv contuzii) și autism. În timp ce neurofeedback-ul este adesea folosit pentru a ajuta persoanele cu diferite afecțiuni medicale, este, de asemenea, folosit pentru a îmbunătăți performanța, a îmbunătăți claritatea mentală și a obține rezultatele dorite. Sportivii, studenții și alți experți în domeniile lor folosesc neurofeedback-ul pentru a-și optimiza creierul pentru performanțe de vârf.

Pentru cei care se confruntă cu o funcție dezechilibrată a creierului, Neurofeedback oferă o soluție extrem de eficientă. Tehnica se mândrește cu o rată de succes remarcabilă în abordarea anxietății/depresiei și ADD/ADHD și a demonstrat, de asemenea, progrese semnificative în tratarea altor afecțiuni. Indiferent de vârstă, atât copiii, cât și adulții pot beneficia de efectele terapeutice ale Neurofeedback-ului. Pentru a determina eficacitatea neurofeedback-ului pentru nevoile tale specifice, îți recomandăm să programezi o evaluare. În timpul acestei sesiuni, vei avea șansa să discuți despre preocupările tale și să descoperi cum te poate ajuta neurofeedback-ul. Deoarece fiecare caz este diferit, poate fi necesară o evaluare inițială a creierului pentru a identifica cel mai eficient antrenament și pentru a te ajuta să obții o viață satisfăcătoare, fără simptome.

Neurofeedback-ul nu va avea niciun efect asupra personalității tale, pur și simplu îți va învăța creierul cum să funcționeze mai eficient și să-ți îmbunătățească echilibrul mental și starea de spirit generală. Mulți clienți experimentează o reducere a stresului, un sentiment de calm și o concentrare mai mare, dar procesul nu le modifică personalitatea de bază, convingerile, valorile sau memoria.

Vei începe cu o evaluare și o analiză inițială care va determina modul în care tehnica de neurofeedback îți poate fi benefică. În pasul următor, vom crea un protocol care va aborda problemele și simptomele tale specifice. Odată ce avem un plan de antrenament, vei vizita NeuroMinder de 1-2 ori pe săptămână pentru a participa la o sesiune de neurofeedback de aproximativ 45 de minute. În timpul sesiunii, te vei relaxa, urmărești imagini și asculți sunete alese de tine, purtând mai mulți senzori în jurul capului, care îți vor monitoriza zonele din creier care sunt antrenate. Această experiență este relaxantă și plăcută, servește ca o modalitate de a lua o pauză și de a te „reîncărca”, în timp ce exercițiul ajută la atenuarea simptomelor pe care le întâmpini. Pe măsură ce participi în mod constant la sesiunile de neurofeedback, creierul tău va deveni mai competent în menținerea unui model sănătos de frecvență a creierului fără instrucțiuni.

Începerea sesiunilor este simplă. Faci o programare prin intermediul site-ului pentru a ne vizita și a discuta despre situația cu care te  confrunți. În plus, acesta este un moment ideal pentru a afla mai multe despre neurofeedback. Odată ce ai adunat informațiile pe care le cauți și ai decis că dorești să participi la antrenamentul de neurofeedback, vom crea un plan de antrenament care se va adresa în mod specific simptomelor tale.

Mulți clienți consideră că procesul de neurofeedback și antrenamentul sunt relaxante, iar unii oameni experimentează o ușurare imediată și rezultate instantanee, dar fiecare client este diferit. Mulți clienți ai Neurominder încep să experimenteze beneficiile neurofeedback-ului după ce au participat la 6-8 sesiuni sau 3-4 săptămâni de antrenament.

Deoarece scopul neurofeedback-ului este de a-ți învăța creierul cum să se conecteze mai eficient și să creeze schimbări pozitive, rezultatele sunt permanente. Procesul de neurofeedback este echivalent cu învățarea unei noi capacități: așa cum înveți să mergi pe bicicletă sau să înoți, odată ce stăpânești o abilitate, aceasta devine o parte din tine.

La ceva timp, unii clienți doresc să reevalueze starea generală și reiau antrenamentele, în special clienții de vârste mici, deoarece se confruntă în mod constant cu schimbări și evoluții.

Datorită naturii neinvazive a neurofeedback-ului, antrenamentul nu necesită consumul de pastile sau alte substanțe, ca urmare, nu interferează cu regimul tău actual. Medicamente precum clasa benzodiazepinelor au capacitatea de a afecta rezultatele neurofeedback-ului.

Neurofeedback-ul este considerat sigur pentru toți clienții, iar timp de 60 de ani au fost raportate foarte puține efecte adverse.

Neurofeedback-ul s-a dovedit a fi eficient de la o vârstă fragedă (6 luni), dar pentru a evalua rezultatele, vârsta de 4 ani este un început bun. Când vine vorba de adulți, nu există o limită superioară de vârstă și este chiar o metodă eficientă de antrenament neuronal și de întreținere cognitivă pentru clienții mai în vârstă.

Neurofeedback este un tip de biofeedback. Biofeedback-ul este folosit pentru a măsura funcțiile corpului, cum ar fi temperatura corpului sau tensiunea arterială, în timp ce neurofeedback-ul măsoară activitatea creierului (biofeedback EEG).

Prin urmare, ambele metode sunt non-invazive.

Neurofeedback este o metodă de antrenament computerizată care se concentrează pe urmărirea activității electrice a creierului și pe furnizarea de feedback. Cu alte cuvinte, creierul are capacitatea de a se autoregla. Prin sesiunile de neurofeedback, capacitatea creierului de a se autoregla este antrenată direct, astfel încât creierul să învețe să lucreze mai eficient.

În medie, sunt necesare în jur de 20 de ședințe pentru atingerea scopului, dar acest număr poate diferi în funcție de individ, obiective, simptome etc

Costul va fi stabilit după prima sesiune. Poate varia în funcție de protocolul folosit și durata antrenamentelor.

Întrebări frecvente

Curiozități și răspunsuri

Prin valorificarea tehnologiei neurologice pentru a detecta modele și nereguli în creier, neuroterapia sau biofeedback-ul EEG, denumit și neurofeedback, este capabil să îmbunătățească funcția creierului. Folosind o varietate de sunete și imagini, tehnologia poate îmbunătăți sincronizarea și poate activa modele în creier.

Neurofeedback-ul nu se limitează la restabilirea funcționalității unei anumite funcții cognitive, ci în schimb promovează revenirea la un model optim în timp, oferind creierului șansa de a reveni la o stare sănătoasă. De-a lungul timpului, acest proces de localizare și corectare a tiparelor defecte poate ajuta la ameliorarea tulburărilor asociate cu diverse tulburări, ceea ce duce la ameliorarea durerii fără medicamente sau substanțe chimice. Neurofeedback-ul nu este nou, a fost folosit de zeci de ani pentru a ajuta persoanele cu o varietate de tulburări și afecțiuni și continuă să evolueze și să se îmbunătățească.

Capacitatea creierului de a învăța și de a se corecta. Ca urmare, activitatea electrică a creierului este înregistrată (prin atașarea a 3-4 electrozi la cap, această activitate poate fi citită) și prezentată aceluiași creier, prin stimuli audio, video și tactili, pentru a o corecta. Creierul își „înțelege” propria activitate și o reglează.

Rezultatul: Un creier care este atât echilibrat, cât și într-o stare de claritate, calm și relaxare.

Nu. Cercetările medicale pe acest subiect au fost efectuate de peste 60 de ani, iar neurofeedback-ul a fost folosit pentru prima dată în practica clinică în anii 1980. Cu toate acestea, recent, mecanismul prin care induce modificări în creier a fost explicat prin descoperirea neuroplasticității (capacitatea creierului de a se modifica). După recunoașterea acestui principiu fundamental ca fiind important și esențial, tehnologiile bazate pe el au fost explicate și recunoscute ca având o bază științifică.

Neurofeedback-ul este folosit pentru a restabili creierul la un model sănătos și pentru clienții care suferă de anxietate, depresie, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), tulburare de deficit de atenție (ADD), tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), accident vascular cerebral, tinitus și multe altele. ameliorarea pierderilor de memorie, insomniei și multe altele. Pe lângă aceste tulburări, neurofeedback-ul este acum recunoscut ca un tratament pentru leziunile cerebrale (inclusiv contuzii) și autism. În timp ce neurofeedback-ul este adesea folosit pentru a ajuta persoanele cu diferite afecțiuni medicale, este, de asemenea, folosit pentru a îmbunătăți performanța, a îmbunătăți claritatea mentală și a obține rezultatele dorite. Sportivii, studenții și alți experți în domeniile lor folosesc neurofeedback-ul pentru a-și optimiza creierul pentru performanțe de vârf.

Pentru cei care se confruntă cu o funcție dezechilibrată a creierului, Neurofeedback oferă o soluție extrem de eficientă. Tehnica se mândrește cu o rată de succes remarcabilă în abordarea anxietății/depresiei și ADD/ADHD și a demonstrat, de asemenea, progrese semnificative în tratarea altor afecțiuni. Indiferent de vârstă, atât copiii, cât și adulții pot beneficia de efectele terapeutice ale Neurofeedback-ului. Pentru a determina eficacitatea neurofeedback-ului pentru nevoile tale specifice, îți recomandăm să programezi o evaluare. În timpul acestei sesiuni, vei avea șansa să discuți despre preocupările tale și să descoperi cum te poate ajuta neurofeedback-ul. Deoarece fiecare caz este diferit, poate fi necesară o evaluare inițială a creierului pentru a identifica cel mai eficient antrenament și pentru a te ajuta să obții o viață satisfăcătoare, fără simptome.

Neurofeedback-ul nu va avea niciun efect asupra personalității tale, pur și simplu îți va învăța creierul cum să funcționeze mai eficient și să-ți îmbunătățească echilibrul mental și starea de spirit generală. Mulți clienți experimentează o reducere a stresului, un sentiment de calm și o concentrare mai mare, dar procesul nu le modifică personalitatea de bază, convingerile, valorile sau memoria.

Vei începe cu o evaluare și o analiză inițială care va determina modul în care tehnica de neurofeedback îți poate fi benefică. În pasul următor, vom crea un protocol care va aborda problemele și simptomele tale specifice. Odată ce avem un plan de antrenament, vei vizita NeuroMinder de 1-2 ori pe săptămână pentru a participa la o sesiune de neurofeedback de aproximativ 45 de minute. În timpul sesiunii, te vei relaxa, urmărești imagini și asculți sunete alese de tine, purtând mai mulți senzori în jurul capului, care îți vor monitoriza zonele din creier care sunt antrenate. Această experiență este relaxantă și plăcută, servește ca o modalitate de a lua o pauză și de a te „reîncărca”, în timp ce exercițiul ajută la atenuarea simptomelor pe care le întâmpini. Pe măsură ce participi în mod constant la sesiunile de neurofeedback, creierul tău va deveni mai competent în menținerea unui model sănătos de frecvență a creierului fără instrucțiuni.

Începerea sesiunilor este simplă. Faci o programare prin intermediul site-ului pentru a ne vizita și a discuta despre situația cu care te  confrunți. În plus, acesta este un moment ideal pentru a afla mai multe despre neurofeedback. Odată ce ai adunat informațiile pe care le cauți și ai decis că dorești să participi la antrenamentul de neurofeedback, vom crea un plan de antrenament care se va adresa în mod specific simptomelor tale.

Mulți clienți consideră că procesul de neurofeedback și antrenamentul sunt relaxante, iar unii oameni experimentează o ușurare imediată și rezultate instantanee, dar fiecare client este diferit. Mulți clienți ai Neurominder încep să experimenteze beneficiile neurofeedback-ului după ce au participat la 6-8 sesiuni sau 3-4 săptămâni de antrenament.

Deoarece scopul neurofeedback-ului este de a-ți învăța creierul cum să se conecteze mai eficient și să creeze schimbări pozitive, rezultatele sunt permanente. Procesul de neurofeedback este echivalent cu învățarea unei noi capacități: așa cum înveți să mergi pe bicicletă sau să înoți, odată ce stăpânești o abilitate, aceasta devine o parte din tine.

La ceva timp, unii clienți doresc să reevalueze starea generală și reiau antrenamentele, în special clienții de vârste mici, deoarece se confruntă în mod constant cu schimbări și evoluții.

Datorită naturii neinvazive a neurofeedback-ului, antrenamentul nu necesită consumul de pastile sau alte substanțe, ca urmare, nu interferează cu regimul tău actual. Medicamente precum clasa benzodiazepinelor au capacitatea de a afecta rezultatele neurofeedback-ului.

Neurofeedback-ul este considerat sigur pentru toți clienții, iar timp de 60 de ani au fost raportate foarte puține efecte adverse.

Neurofeedback-ul s-a dovedit a fi eficient de la o vârstă fragedă (6 luni), dar pentru a evalua rezultatele, vârsta de 4 ani este un început bun. Când vine vorba de adulți, nu există o limită superioară de vârstă și este chiar o metodă eficientă de antrenament neuronal și de întreținere cognitivă pentru clienții mai în vârstă.

Neurofeedback este un tip de biofeedback. Biofeedback-ul este folosit pentru a măsura funcțiile corpului, cum ar fi temperatura corpului sau tensiunea arterială, în timp ce neurofeedback-ul măsoară activitatea creierului (biofeedback EEG).

Prin urmare, ambele metode sunt non-invazive.

Neurofeedback este o metodă de antrenament computerizată care se concentrează pe urmărirea activității electrice a creierului și pe furnizarea de feedback. Cu alte cuvinte, creierul are capacitatea de a se autoregla. Prin sesiunile de neurofeedback, capacitatea creierului de a se autoregla este antrenată direct, astfel încât creierul să învețe să lucreze mai eficient.

În medie, sunt necesare în jur de 20 de ședințe pentru atingerea scopului, dar acest număr poate diferi în funcție de individ, obiective, simptome etc

Costul va fi stabilit după prima sesiune. Poate varia în funcție de protocolul folosit și durata antrenamentelor.

Neurofeedback

Este o tehnică de antrenament asistată de calculator, care duce la îmbunătățirea activității creierului, este o metodă recunoscută științific de formare și antrenare a celui mai important organ pe care îl avem, CREIERUL.

Neurofeedback

Este o tehnică de antrenament asistată de calculator, care duce la îmbunătățirea activității creierului, este o metodă recunoscută științific de formare și antrenare a celui mai important organ pe care îl avem, CREIERUL.

Ai o întrebare care nu se regăsește?

Nu ezita să ne contactezi

Nu ezita să ne contactezi